Resolució del concurs de relats breus de ciència-ficció

Després d’infinites deliberacions cibernètiques, reunit el jurat del concurs de relats breus de ciencia-ficció Hespèria, es decideix que el Guanyador de Corona d’Heli Sòlid és el relat següent

«L’androide mossega el gelat amb passió fingida. Un regalim de nata rellisca comissura avall, i fa malbé circuits d’importància decisiva.» De JM Tibau.

I, alhora, s’atorga un Accèssit de Neutrons per la Qualitat Literària a l’obra

«El segon model arribava ben embolicat quan el primer es desendollava del món. Va deixar una nota de comiat que ningú va saber llegir.» De l’Aina.


El jurat ha decidit premiar el primer perquè la idea de l’androide que vol ser humà, fins i tot fingint els plaers més rudimentaris (com llepar un gelat), és molt captivadora, tot i que el seu desig de ser humà, i per tant de desafiar el seu creador, implica un càstig gairebé diví. Finalment, també ens ha captivat el fet que aparega aquesta expressió de «fa malbé circuits d’importància decisiva», ja que té unes ressonàncies caldersianes.
A més a més, s’ha decidit atorgar un accèssit a la segona obra perquè ens sembla molt encertada, ja que sense dir gaire diu molt (objectiu evident de fer un concurs Twit) i, d’altra banda, sense caure en terminologia ni en conceptes tòpics, subtilment es classifica dintre de la ciència-ficció.

Tots dos guanyadors rebran un lot de llibres properament, entre els quals es troben un parell d'exemplars dels Premis UPC de ciència-ficció, el del 2004 i el del 2008, que han estat cedits pel Consell Social de la UPC.

Finalment, volem fer palesa la qualitat de totes les obres presentades al concurs, causa que ens hagen complicat la definitiva resolució final, i agrair a tots els participants l’atreviment d’haver-s’hi presentat. Per a ells este llibre, ja que sense tots ells esta iniciativa hauria estat impossible d’aconseguir.

Moltes gràcies a tots,

La cúpula de més enllà de la Cúpula del Tro



Podeu descarregar-vos el llibre amb els relats aquí. I si voleu també podeu posar una finestra amb el llibre al vostre bloc tot copiant este codi.

8 comentaris:

  Brian

13 d’octubre del 2008, a les 10:20

Felicitats al guanyador i participants, i als organitzadors - per quan el proper concurs (millor foto de sci-fi?¿!) ?

  Anònim

13 d’octubre del 2008, a les 14:42

Moltes felicitats al guanyador i als altres relats, que realment n'hi havia de molt bons!

Assegurem un proper concurs? Ja venen ganes de tornar-hi a participar!

  Anònim

13 d’octubre del 2008, a les 16:15

uau... encara m'ho estic rellegint ;) moltíssimes gràcies! per haver creat el concurs, desafiant-nos amb els 140 caràcters, i per reconeixe'm amb un accèssit :)) un plaer participar-hi i llegir les altres participacions. felicitats al jesús m. tibau, que es mereix el primer premi, i endavant amb la pròxima edició!

  Jesús M. Tibau

13 d’octubre del 2008, a les 17:05

moltes gràcies per organitzar aquest concurs tan original

  Anònim

13 d’octubre del 2008, a les 20:39

@tots: moltíssimes gràcies a vosaltres per participar-hi! amb gent com vosaltres fa goig embarcar-se en aventures així!

:D

el proper concurs com serà i de què? no ho sé, no ho sé... tot dependrà dels designis dels déus (i de la ment delirant de l'accídia, que ell tot sol es queda la inspiració de gustau i meua).

  Unknown

13 d’octubre del 2008, a les 21:04

@:tots Moltes gràcies a vosaltres!! Sou literatura, inspiració i poesia.

@Jacme: Xd ja us he passat un correu... Hi ha cops que penso que lo cervell lo tinc del ravés!

  Teresa Bosch

13 d’octubre del 2008, a les 21:11

Felicitats al guanyador i als organtizadors!

  Roi

13 d’octubre del 2008, a les 21:22

Felicitats als guanyadors i als organitzadors!
Ha estat un plaer posar el meu granet de sorra en aquesta primera edició.
Salut!