Hespèria: Relats curts de ciència-ficció

Benvinguts a Hespèria!

Avui us presentarem un llibre molt especial, tal i com ja us havíem avançat fa uns dies, i serà per escrit i en podcast. I és especial perquè és fruit de la participació de piulaires i blocaires a un concurs de relats curts de ciència-ficció. Poc es podia esperar que relats de 140 caràcters, al final, es puguessen traduir al format paper!

Al juliol del 2008 els impulsors del bloc Hespèria vam decidir tirar endavant un concurs de narrativa. S'hi havia de participar mitjançant el twitter, o via correu electrònic, i el relat no podia excedir l'espai que cap en una piulada.

La participació al concurs va ser molt més important que la que esperàvem i per això hem decidit transformar la piuladissa en paper, per reconèixer l'esforç literari de tants i tants internautes. Este és, doncs, el nostre regal de Reis Galàctics per a tots vosaltres.

La coberta del llibre està il·lustrada amb un fragment de la nostra capçalera, obra de l'artista Kurai-Sawada, a ella li volem fer avui una menció especial per la seua desinteressada col·laboració.

Us convidem a tots a llegir la resolució del concurs, per saber com es va acabar de coure tot plegat, amb l'obra guanyadora de JM Tibau, i la finalista de l'Aina.

Per finalitzar, manllevarem unes paraules de la resolució, ja que resumeixen perfectament el que volem dir:

Finalment, volem fer palesa la qualitat de totes les obres presentades al concurs, causa que ens hagen complicat la definitiva resolució final, i agrair a tots els participants l’atreviment d’haver-s’hi presentat. Per a ells este llibre, ja que sense tots ells esta iniciativa hauria estat impossible d’aconseguir.

Moltes gràcies a tots.





Descarregar el podcast. Música d'Omars Attack.



Comprar el llibre.
Descarregar el llibre en format pdf.
Llegir el llibre en línia.

Ara que hem acabat, si voleu, podeu passar a fer la xerrada tot clicant a «comentaris». Ara mateix estem obrint les ampolles de cava i servint-les. Agafeu-ne una copa, i mentrestant preneu tant de pernil com vulgueu i aneu picant canapès d'aquí i d'allà (no us n'esteu, agafeu-ne tants com vulgueu, que en tenim més!).

Nota per als que aniran a l'Ebrebloc: Hespèria farà una comanda de llibres per tindre'ls de cara a l'Ebrebloc d'enguany, que se celebra del 6 al 7 de febrer a Tortosa i Roquetes. Si us fa mandra demanar directament el llibre, podem portar-vos-ho a les jornades i allí ens aboneu els diners. Heu d'escriure'ns a hesperia@hesperia.cat abans del divendres per poder-ho tindre a temps.

11 comentaris:

  Anna

13 de gener del 2009, a les 20:31

felicitats pel llibre!

  Anònim

13 de gener del 2009, a les 20:43

un gran regal de reis -galàctics-! moltíssimes gràcies per la idea, la passió i tota la dedicació :) acabo d'agafar alguns canapés i una copa de cava: a la vostra salut!

  Jesús M. Tibau

13 de gener del 2009, a les 21:23

no sé si és pel cava, però abans no veia les lletres de la comprovació de paraules.

Enhorabona per la iniciativa

  Emili Samper

13 de gener del 2009, a les 21:32

Enhorabona, senyors!
Una gran iniciativa molt ben executada. :D

  Anònim

13 de gener del 2009, a les 21:44

Moltes felicitats! Us ha quedat un llibre molt atractiu. Hi ha autors amb una imaginació i una gràcia sintètica fantàstica. I la presentació ben xula. Qui ho havia de dir quan llegia els tuits!

  Clara Àlvarez

13 de gener del 2009, a les 21:59

Felicitats per la iniciativa i pel resultat: el llibre!

  Anònim

14 de gener del 2009, a les 10:10

Felicitats pel bloc i la iniciativa amb un final tant rodó!

Brindem! xin-xin

  Anònim

14 de gener del 2009, a les 18:57

moltes gràcies a tots! però tot el mèrit de veritat és dels participants del concurs!

  Kurai Sawada

22 de gener del 2009, a les 4:41

Felicitats per la publicació del llibre! I bé, gràcies per la menció. Us fare publicitat al Deviant Art, a veure si la gent s'anima.

  J.M.

13 de febrer del 2009, a les 18:17

Felicitats!
Em pareix una iniciativa estupenda.

  Anònim

13 de febrer del 2009, a les 19:04

pos prepara't, que d'aquí poquet comencem una altre concurs!