Remake confirmat del clàssic 'El hombre con rayos X en los ojos'

El director espanyol Juan Carlos Fresnadillo, realitzador de la notable Intacto, que va assolir un important èxit internacional amb la pel·lícula 28 Semanas Después, serà l'encarregat de dirigir un remake del clàssic El hombre con rayos X en los ojos. De fet, Fresnadillo havia esdevingut un director força cotitzat a Hollywood, i més després que Dreamworks, la productora d'Steven Spielberg, el fitxés per dirigir una pel·lícula amb el títol provisional de Wednesday, sobre una persecució desesperada als carrers de Los Angeles. De fet, al gener d'enguany havia de començar el rodatge de Wednesday, amb un argument a priori força semblant al de Breakdown, la pel·lícula de Jonathan Mostow amb Kurt Russell, i per tant amb una història sobre rodes a l'estil de Duel, el telefilm fundacional de la filmografia d'Spielberg. Però sembla que Wednesday encara es troba en la fase de pre-producció, amb la previsió que puga estrenar-se el 2010.
De fet, ara Fresnadillo ha signat un altre contracte amb MGM, per dirigir la nova versió de la pel·lícula que Roger Corman va dirigir l'any 1963. Així, en la primera versió de El hombre con rayos X en los ojos, l'actor Ray Milland intepretava el doctor James Xavier, un científic que estava a punt de fer un gran descobriment en la tecnologia de visió amb rajos X, però que veu com l'administració li retalla el pressupost per investigar. Tot i així, desesperat per poder demostrar els seus resultats, el professor Xavier decideix provar en el seu propi cos una droga que aconsegueix augmentar la visió, i que li permet poder observar a través dels objectes. Sens dubte, un dels clàssics més grans de la història de la ciència-ficció i una de les pel·lícules mítiques de la nostra infantesa, que ara Fresnadillo tindrà l'oportunitat d'homenatjar. En aquest sentit, caldrà veure si es manté el tema de la radiació i dels perills de la droga o si els guionistes opten per introduir un element més actual, com per exemple els riscos de la manipulació genètica. I sobretot, també caldrà veure si l'actor protagonista del remake és capaç de donar al personatge del científic la profunditat i l'angoixa que impregnava la interpretació de Ray Milland. Tot seguit, teniu dues de les escenes més recordades...


'Mazinger Z', el naixement d'un robot

Des d'ahir al vespre i durant tot el dia d'avui, podreu veure el primer episodi de Mazinger Z a la portada del bloc Pantalla-Completa. Gràcies a la tecnologia del portal ADNStream i a la seua generosa política de compartició de continguts, hem pogut incrustar el capítol El nacimiento de un robot milagroso a la pàgina principal del nostre bloc. És així com cada setmana podreu disfrutar d'aquesta mítica sèrie de manga i d'anime creada pel gran dibuixant japonès Go Nagai, i que va marcar la infantesa de molts de nosaltres. Qui no va jugar algun cop a Mazinger Z, cridant allò de Puños fuera? Mazinger Z va revolucionar els dibuixos animats i va ajudar a implantar l'anime fora del Japó, que fins aquell moment havia exportat amb èxit altres sèries més infantils i amb menys acció. Però a més, Mazinger Z va ser una sèrie precussora del gènere mecha (robots gegants amb persones que els tripulen des de l'interior), en què després van inspirar-se altres mangas i animes, així com productes nord-americans com Transformers. La sèrie va ser produïda l'any 1972 per la mítica Toei Animation per encàrrec del canal FujiTV, que va emetre un total de 92 episodis fins al 1974. A l'Estat espanyol, TVE va estrenar-la l'any 1978 però només van doblar-se al castellà 24 episodis, els quals no es van emetre respectant la cronologia original. Segons llegim a la Viquipèdia, el guió de Mazinger Z va ser escrit per Susumu Takahisa i Keisuke Fujikawa, els directors van ser Jou Serikawa, Tomoharu Katsumata, Nobuo Onuki i Bonjin Nagaki. El disseny dels caràcters va estar a càrrec de Yoshiyuki Hane i la música de fons va ser composta per Shunsuke Kikuchi. A més, hi ha diverses continuacions animades, com Gran Mazinger i Mazinkaiser, aquesta última no basada en el manga, tot i que va comptar amb la col·laboració de Go Nagai. A més, el proganista Kōji Kabuto apareix en altres sèries del mateix autor com UFO Robe Grendizer.

Tot seguit teniu la capçalera de la sèrie, i a la portada de Pantalla-Completa, el primer capítol...