Fa 100 anys que ens va deixar Mark Twain

Avui, 21 d'abril, es compleix el primer centenari de la mort de l'escriptor, periodista i conferenciant nord-americà Mark Twain. Nascut amb el nom real de Samuel Langhorne Clemens el 30 de novembre 1835 a Florida, una petita població de l'estat de Missouri, l'autor immortal de "Les aventures de Tom Sawyer" va morir el 21 d'abril 1910 a Redding (Connecticut).

Però des d'Hespèria el volem recordar per una altra obra seua, Un ianqui a la cort del rei Artús, i no ho diem perquè se n'han fet centenars de pel·lícules i adaptacions (la imatge que acompanya este apunt és de la pel·lícula de l'obra en què apareixen Myrna Loy i Will Rogers, del 1931). Un ianqui a la cort del rei Artús es pot considerar la primera obra d'història alternativa, anomenada també pels amants de les paraules estranyes com 'ucronia'. Podeu trobar esta obra, i moltes més, dins del Projecte Gutenberg, així que no teniu excusa per llegir-lo en anglès!

I tot això passa quan naix la nova pàgina de literatura Pàgina Ebrenca. Segurament s'hauran conjurat els astres per a que així fos... o el creador de la pàgina tindrà alguna cosa a veure amb el fosc món hesperià...