Cinc anys de Mecanoscrit.cat

Pels despistats, sapigueu que la pàgina Mecanoscrit.cat fa temps que ens ofereix als internautes material de ciència-ficció, fantasia i terror en català que molt rarament podem trobar amb facilitat al mercat.


Ara que han fet cinc anyets, han decidit renovar la pàgina per tal que els usuaris puguen navegar-hi amb més facilitat i intuïció, afegint noves opcions com la de descàrrega directa (tot un encert, crec jo).

Tot seguit us apuntem el que la gent de Mecanoscrit apunta de la nova etapa que enceten, i que esperem que dure molts mil·lenis més!

Mecanoscrit.cat – La pròxima generació

Ja ho deia el filòsof: El canvi és la única cosa immutable.

Després d’una més que satisfactòria etapa que va germinar a mitjans de 2005, la pàgina web de referència en l’àmbit del P2P i del Gènere Fantàstic en català, www.mecanoscrit.cat, commemorant el seu 5è aniversari, ha decidit renovar la fesomia amb la que es presenta als internautes que van a la recerca de material del gènere de la Ciència-ficció, la Fantasia i el Terror en la nostra llengua i que, malauradament, no troben en el mercat audiovisual actual.

Curiosament, els internautes ens enfrontem sovint amb la paradoxa que sèries com ara Star Trek, Babylon 5, Buck Rogers o La Dimensió Desconeguda (ofertes en català diverses vegades pels canals de televisió), en el moment que els DVD’s es posen a la venda, aquests no inclouen l'idioma català en les seves opcions. Igualment fa pel que respecta a pel·lícules, tan actuals com clàssiques.

Mecanoscrit.cat neix, doncs, de la necessitat d’oferir un producte que aglutini aquestes temàtiques, en la nostra llengua, i sobretot, en la màxima qualitat possible.

En aquesta nova etapa, la organització de Mecanoscrit ha optat per un disseny centrat més en l’aspecte gràfic i intuïtiu, donant al navegant més facilitat i comoditat en la cerca que dugui a terme. Tot el conjunt respira un entorn visual més agradable i directe.

El segon aspecte que també crida l’atenció és l’existència de la Descàrrega Directa, mètode que se suma al ja existent sistema ED2K (liderat per l’eMule). D’aquesta manera, el leit motiv de Mecanoscrit (la difusió del Gènere Fantàstic en català), assoleix la màxima competitivitat al permetre a l’usuari gaudir del producte en un temps proporcional al seu ample de banda més que no pas en el nombre de fonts existent en la xarxa ED2K, lluny ja de recances com s’ha encarregat darrerament d’aclarir la justícia.

La organització d’aquest web s’estructura en base a un grup de col·laboradors que, units per unes afinitats comunes i sense més ànim de lucre que la satisfacció que aporta la feina ben feta, es dediquen a tasques que van des de l’actualització del calendari d’emissions televisives, fins al llançament final dels productes, passant abans per un llarg procés de producció, ripeig, sincronització, subtitulatge, muntatge, controls de qualitat, etc.

Una feina dura, llarga i oculta que només es percep en el moment de gaudir del material publicat. Garantit!

1 comentaris:

  música: ni temps ni espai

22 de maig del 2010, a les 11:11

Gràcies.
Mutant