'Mecanoscrit' arribarà al cinema

El director català Bigas Luna portarà al cinema la novel·la Mecanoscrit del segon origen, una de les obres fonamentals de l'escriptor Manuel de Pedrolo i potser un dels màxims exponents de la literatura catalana de ciència ficció. Ho podem llegir al portal Cultura.21. cat, que també anuncia que el rodatge de la pel·lícula podria començar abans de final d'any, amb la previsió que puga estrenar-se l'any 2010. Mecanoscrit... descriu la lluita per la vida i l'esforç per autoeducar-se de dos joves, un noi i una noia, que són els únics supervivents a la Terra després que el planeta haja quedat pràcticament destruït per unes mans extraterrestres. Actualment, l’única adaptació que teníem de la novel·la de Pedrolo és la mítica sèrie que TV3 va emetre a partir del desembre de 1985, dirigida per Ricard Reguant, i que en realitat va ser la primera ficció produïda íntegrament per Televisió de Catalunya. En aquest sentit, la pel·lícula de Bigas Luna incorporarà algunes novetats, ja que es titularà Segon origen (cosa que considerem un error, ja que per abreujar el títol som molts els que ens referim a la novel·la com Mecanoscrit). D'altra banda, la protagonista femenina, l'Alba, serà una actriu catalana, mentre que es buscarà un actor nord-americà per interpretar el paper protagonista masculí, Dídac. Ja al desembre, El Periódico de Catalunya va informar de la possibilitat que el Mecanoscrit del segon origen arribés al cinema, després que el productor Tono Folguera i el seu soci, Carles Porta, aconseguissen la cessió dels drets de l'obra per part de la família de Pedrolo. Els productors, però, havien de complir la condició que va imposar l'escriptor, i que era que la pel·lícula fos filmada en llengua catalana. Per tant, vol dir això que l'actor nord-americà que interprete el Dídac haurà d'aprendre a parlar en català?

També pots llegir aquest article al bloc Pantalla-Completa.

4 comentaris:

  Unknown

5 de febrer del 2009, a les 15:41

Ei doncs molt bé!!

Fa relativament poc em vaig llegir el llibre (no, no me'l van fer llegir ni a l'escola ni a l'institut) i realment el vaig disfrutar molt.

Espero que la pel·lícula sigui fidel al llibre, hi ha un parell d'escenes que tinc ganes de veure, com per exemple quan emmagatzemen tots els llibres al pàrquing i l'escena de l'alienígena.

  Anònim

9 de febrer del 2009, a les 10:54

Jo també espero amb ànsia aquesta pel·licula, he rellegit moltes vegades la novel·la de Pedrolo (un dels meus autors preferits).
Recordo la sèrie de TV3, ben feta però amb pocs mitjans (l'escena de l'arribada dels ovnis feia una mica de pena).
La novel·la donaria per una superproducció americana, ja suposo que no serà això el que veurem però espero que almenys el resultat sigui prou digne.
XAREL_10

  Anònim

25 de març del 2009, a les 13:17

Doncs jo crec encertat el títol. "Mecanoscrit" te sentit per a la novel·la, doncs la tens impresa. Però, com es pot mecanoscriure una pel·licula?

Salutacions

  Raquel Estrada Roig

17 de desembre del 2009, a les 14:32

Ahir varem comentar el llibre a l'Escola de lletres de Tarragona i vaig recordar que algú em va explicar el llibre ja fa anys. Ara que ja n'he recordat el títol, ja tinc ganes de llegir-lo. I després, ja vindrà la pel·lícula ;)