Terry Pratchett contraataca als quioscos

Amb el setembre no només torna el col·legi, sinó els col·leccionables per fascicles als quioscos. Una de les novetats avançades d'aquest setembre, ja que encara som a finals d'agost, és una col·lecció que ens permetrà complir amb un deute pendent. L'editorial Altaya acaba de posar a la venda als quioscos una col·lecció de llibres del britànic Terry Pratchett, un dels escriptors més famosos de fantasia del panorama actual. El llibre encarregat d'obrir la col·lecció és El color de la Magia, la primera novel·la de Pratchett (publicada l'any 1983, com a paròdia de Dungeons and Dragons) i també la que ens presenta l'anomenat Mundodisco (en català, Discmón), un univers pla en forma de pizza, sostingut per quatre elefants que s'aguanten sobre l'esquena d'una tortuga gegant que va nedant per l'espai. En aquest univers estrany conviuen personatges peculiars com Rincewind, que és un bruixot renegat i poc hàbil; Dosflores, el primer turista de Mundodisco; la Mort i tot un seguit de mags, lladres i assassins que ens prometen les aventures més boges i absurdes. De fet, l'univers creat per Terry Pratchett té fama de ser irreverent i ple de disbarats, ja que els bruixots són egoistes i maldestres, i els dracs només existeixen si algú creu en ells. A més, la Mort està cansada del seu treball i se'n va de vacances, mentre els herois són covards, els objectes cometen robatoris i els gnoms són bruts i desagradables. Per no parlar dels elfs, que són mentiders i traïdors; o de les bruixes, conegudes perquè es neguen a pagar els seus impostos...
Pratchett, que va nàixer l'any 1948 (i encara no s'ha mort), va començar treballant com a periodista als 17 anys, i va veure el seu primer cadàver només tres hores després. Després de treballar fent tot tipus de feina com a periodista de comarques, va acabar fent de cap de premsa de quatre centrals nuclears, una experiència de la qual també hauria escrit un llibre "si hi hagués algú disposat a creure's" les seues vivències. Per això va decidir fer literatura fantàstica, amb unes novel·les que han enganxat els seus milions de lectors amb un sentit de l'humor intel·ligent i una visió particular i irònica de la fantasia. De fet, va ser l'autor més llegit al Regne Unit fins a l'arribada de J.K. Rowling i els seus llibres de Harry Potter. La col·lecció de Pratchett arriba als quioscos amb el primer volum, El color de la Magia, per només 2,99 euros, i amb una segona entrega que formen els llibres Rechicero y Brujerías, per 7,99 euros més. Podeu veure la resta d'entregues de la col·lecció El sorprendente mundo de Terry Pratchett clicant aquí.

7 comentaris:

  Anna

26 d’agost del 2008, a les 14:28

doncs sí que és una bona notícia, segur que això augmenta la tirada i l'interès de les obres de Pratchett.

Això sí, jo els seguiré anat a buscar a Gigamesh en versió original ;)

  Anna

26 d’agost del 2008, a les 14:33

per cert, ara que miro la llista de llibres que treuen, els han desordenat! No segueix ni l'ordre d'aparició ni el temàtic, amb l'agravant de que La luz fantástica és la continuació de El color dela magia, que deixa la història penjada a mitges.

A més, veig que no trauran totes els llibres.

Ja no ho tinc tan clar que la publicació d'aquesta sèrie beneficii l'obra de Pratchett...

  Accídia

26 d’agost del 2008, a les 15:35

Normalment aquestes publicacions t'ho donen desordenat amb una GUIA DE LECTURA... Així t'ho ho llegeixes amb l'ordre que toca, però com t'ho venen saltejat has de comprar-te com a mínim mitja col·lecció per tenir tres o quatre trilogies (o amb el cas de Terry Pratchett, línies argumentals...)

Per llegir-ho en versió original bon domini de l'anglès ( amb vistes a entendre jocs de paraules, dobles sentits, etc.)

  Pink

27 d’agost del 2008, a les 20:39

M'estic plantejant fer la col·lecció, així encara que no hi hagi tots els llibres, ja en tindré bona part.

  Gustau Moreno

28 d’agost del 2008, a les 9:38

Sí, a una de les fulles informatives que acompanyen el primer llibre ja t'avisen de l'ordre cronològic de lectura que caldria seguir, tot i que les històries de cadascun dels llibres es poden entendre de forma independent. Suposo que sempre és complicat fer una col·leció d'aquest tipus comptant amb els drets de publicació de tots els llibres, que deuen pertànyer a diferents editorials...

  Anna

28 d’agost del 2008, a les 12:11

suposo que és tant el que diu l'accídia com el que apuntes, gustau. Aquí teniu la llista de les edicions en castellà i una petita història de les edicions, encertadament subtitulada "Desastres ordenados cronológicamente con un poco de luz al final del túnel, vamos."

  Anònim

9 de setembre del 2008, a les 12:06

Si que treuran tots el llibres, a mes en treuran alguns que estan descatalogats, l'unic que no treuran es el de "el quinto elefante" tots els altres estan al llistat excepte "carpe juglum" que t'el regalan si et subscrius.

Jo encara no m'he llegit cap llibre d'aquest home, pero estic fent la col·lecció i ja tinc els tres primers, y per els comentaris que veig a tot arreu estic segur que m'agradaran.